Kenniscluster: Biblioteca i escola d’art, Arnhem

El Kenniscluster, que en holandès significa agrupació de coneixement, és precisament això: un gran edifici rectangular, de set plantes d’alçada, i que agrupa en una gran muntanya del saber fins a 9 institucions culturals de la ciutat, entre elles, és clar, la biblioteca pública, una escola d’art i l’arxiu històric.

L’edifici es configura al voltant d’un carrer interior en ascens, esglaonat, i que connecta els diferents espais de l’edifici. Un carrer que representa una extensió del carrer exterior, de l’espai urbà, i que a més es connecta en tot el seu recorregut visualment amb l’exterior mitjançant grans obertures de vidre a la façana principal. Aquest “carrer muntanya”, a més, és un espai compartit, comú, i que connecta diferents espais de trobada, com ara plaçes, situats en diferents punts de l’edifici. Al capdamunt del Kenniscluster hi trobem un petit auditori i una terrassa panoràmica amb grans vistes sobre la ciutat i el riu Rhin.

FONTS:

  • De la imatge [Consulta: 24 de maig de 2012]
  • "Kenniscluster: biblioteca y escuela de arte: concurso primer premio: Arnhem, Holanda, 2009-". En: El Croquis, n. 159 (2012), p. 198-203